❤ Slide Of LoveIra ❤

Hai Everybody

Assalamulaikum.. SubhanAllah..lamanya x berceloteh kt sini.. last post aq masa tu masih Diploma dekat UiTM Machang.. and guess what.. sekarang aq dah Semester 4 di UiTM Perlis.. 
Alhamdulillah aq ditawarkan untuk menyambung Ijazah dalam Kos yang aq minati iaitu Degree in Finance.. banyak benda nie nak kena cover balik cerita.. Tapi kali nie cuma nak inform kt semua yg aq masih ingat password blog,.hehe sebab sebelum nie aq lupa password.. entah macam mana kali nie bole engat plak.. So next time la aq cita semua pasal apa yang dah jadi dekat aq selama nie.. banyak benda wehh.. ada yg suka..ada yang duka... :)
see you soon...

Nah bagi sekeping gambar...
MuahCiked!


Puasa untuk semester terakhir di UiTM Machang

Wuhuuuu.. lamanya x post kt blog nie.. asanya pintu masok tadi pown da hmpir berkarat sbb lama sangat x bukak.. so how korang sume skrg?? oke?? puasa cm mna?
Untuk pengetahuan semua.. saya skrang dah berada di semester yg terakhir kt UiTM nie.. mcm x pryca je dah nak grad.. untuk smester trakhir nie sempat la puasa dgn kawan2 lagi.. setakat nie puasa berjimat la jugak.. sbb ada sumber yg dapat menjimatkan duit..hehe apekah?? x ley bagitahu la..
oke la..post kejap jew nie..nak berbuka da nie..nnt kite cotcet lg k..
selamat berpuasa.. :)

JPK DATO' ONN

Alhamdulillah... tu saja yg mampu aq ungkapkan skrang.. :)

Terima kasih banyak2 kepada sesiapa yg mengundi... Kepada Felo2 yg plih sye.. dan kpada mantan2 JPK do yg membuat pmilihan bersama untuk memilih sye untuk menjadi salah seorang JPK Kolej.. 

Sape xnak jadi JPK kan..asanya semua nak.. dan alhamdulillah aq dpat memegang salah satu jwatan dlam UiTM nie.. sekarang dah ade tugas dan tanggungjawab yg harus dipikul.. jwatan sebagai Setiausaha Kolej tu berat.. semua nie akan bnyak mengajar aq dlam sgala aspek.. 
So skrang nie hari2 aq semakin bz la.. mna nak kejar akademik lagi..nak urus kolej lagi.. InsyaAllah aq mampu laksanakannya... bnyak benda nak kna ubah.. firstly maybe perangai aq sndri.. kna la lbih matured kan.. berusaha la untuk berubah..aq cuma insan biasa yg kdang2 melakukan kesalahan... :)
InsyaAllah ktorang xkan hampakan harapan semua Felo dan mantan2 jpk.. ape yg slama nie dorg da bt.. ktorang mampu bt yg lebih lagi... kita hanya mampu merancang.. tpi semuanya Allah yg tntukan.. :)


Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) Dato' Onn Sesi 2012-2013


*Doakan kitorang berjaya merangkul anugerah JPK terbaik.. :) InsyaAllah..

Rintihan hatiku.. :(

Da x tawu nak luah kat spe semua prsaan aq skrg nie.. sgalanya bercampur.. aq akui dlu aq seorang gadis liar... mse tu aq hnya pkir untuk have fun.. tpi prcaya la..skrg aq da berubah.. skrg aq da pkir segalanya untuk mse dpan aq... tlg la maafkan aq...
Ahmad Hafizie Mazlan.. tlg la lupekan sgala masa lalu sye.. sye da ckop jjor gtaw semua tu kat awk.. tlg la trima sye dgn seadanya...sye da trlalu-lalu cintakan awk.. hdop dan mati sye hnya memikrkan awk.. sdey sgt bile sye tgk fb awk..awk letak gmbar ex2 awk..then awk ckap awk rindu dowg... cuba awk ade di tmpat sye mse tu.. ape awk rse...nak x nak sye trpksa lalui dgn perit..ape yg brlaku mmg slah sye... tpi sye x sgka awk sggp bt mcm tu.. mcm2 sye pkir..andai kta dowg nak kmbali kpada awk..awk pown trima.. ape la akan trjadi pda sye.. pda impian2 kite slama nie... tiap hari sye brdoa agar hubungan kita kmbali sperti dlu... sye trlalu mncintai awk.. sye hrap awk fham itu...

Sem 3

Assalamualaikum...

Waahhhhhh....lamanya x post kt blog nie...last post mse zaman pak kaduk lagi..hehehe
bkan stakat sawang... dah jadi pusat pembiakan nyamuk+ular+labah2 serangga berbisa la plak. ishh3..
Taarrraaaa... topik ari nie nak ckap sal sem 3...
Fuhhlamakkk...aq da msok sem 3 la... bangganyer! :)
tpi klaw aq nak dibanding ngan kwn2 skolah aq yg laen, aq agak ketinggalan...
It's okey....
Ore kato biar lmbat asal slmat..hehee
Actualy aq nak ckap sal result nie...mse aq part 1 aq ada tunjuk kan result.. sem nie nak tgk jgak kew???
xpyah kowt....hehehe... tgk la klaw aq rjin aq ltak jpgi..
tpi mmg result yg Membanggakan aq jugak la...npe erk...??
heee meh la aq tnjuk...nak ckap pown xde guna...huhu


Seriouly...aq x expect eco boleh dpat A...even A- pointer boleh naik k..aq target ko,ctu,costing ngan bel A...tpi ctu ngan bel xdpat A.. ctu da 2 sem x dpat A..asa cm da pulun abes...bkan rezeki aq kowt nak dpatA..tpi aq sgt2 la bersyukur atas ape yg aq dpat.. sebabnya... Dean List... Alhamdulillah... impian smua pljar tu... hrap sem 3 nie pown dpat DL lagi... :)
So...sem 3 nie bnyak skit credit hour nak kna amik...
mulanya kitorg boleh amik Bahasa Mandarin..tpi aleh2 lecturer yg nak ajar tu xde...
trpaksa la aq tukar ke bhasa arab.. arab erk... InsyaAllah x jadi cm CTU :D
Sampai snie jela..nnti pape aq update lagi k... Doakan sye berjaya taw!!
Daaaaa...mmuaahhhh!!

It's Over

X perlu la kau memilih aq jika kau merasa ragu2 terhadap cintaku..
X perlu la kau memilih aq jika kau tahu perasaan kau padanya masih utuh..
X pelru la kau memilih aq jika kau x bisa memberi cinta pada ku..
X perlu la kau memilih aq jika kau masih x bisa melupakannya..
X perlu la kau memilih aq jika kau tahu hubungan kita x akan lama..
X perlu la kau memilih aq jika kau hanya mahu aq sebagai pengisi masa sepi mu..
X perlu la kau memilih aq jika kau masih keliru untuk memilih..
X perlu la kau memilih aq jika kau mahu menjaga perasaan aq..
X perlu la kau memilih aq jika kau nak melukakan hati aq..

Not Cycling...but Hiking :)

 Assalamualaikum...
Hyepo….. Engat x dlu aq penah ckap sal Cycling….??? Actually bkan cycling…tpi Hiking…
Aq pown penah terfikir…cm mne nak cycling Gunung??? Hahahaha… rupa2 hiking..
Even penat.. yela…nama pown daki gunung!  Tapi aq sronok…

Bile nak naik gnung tu..dorg ckap ambil mse 2 jam.. ‘lamanye…msti jauh..’
Tapi bile dah naek…kt tgh2 prjalanan tu..x rsa lame pown… rse kejap jew..
Mse mmg berjalan 2 jam…tapi group ktorg jlan cepat taw..so amik mse 1 jam 45 mnit jew..
Sbb org kt sne ckap..paling cepat pown akan amik msa 2 jam..
Ktorng nie kira cpat la…hehehe.. nak cepat sampai…

Ade satu part tu gnung tu di panggil ‘Salam Perkenalan’ knpa panggil cm tu sbb jalan dy mmg dan teramat2 curam… mmg perkenalan la kan.. pastu ade jalan tonggek..sbb jlan kna menonggek.. hahahaha..dengar cam klakar kan..tpi mmg btol semua tu aq bt..brgantung pada jalan jgak kan…

So bile da smpai kt Puncak Air Terjun yg Tertinggi di Asia Tenggara nie, mmg la teramat penat…
Rsa msa tu cpat sgt berjlan..aq x rsa pown mse naik gnung tu lambat…
Mse naik gnung tu, aq bwak kipas taw..bile aq rsa penat,aq guna la kipas tu..
Seyes banyak berguna…klaw la aq xde kipas tu… for sure aq boleh pengsan…
Naseb aq bwak…wlaupun ade sesetengah cm kata aq nie naik gnung pown smpat bwak kipas, aq x kesah..sbb klaw xde nnti, korg yg susah nak kna angkat aq…hehehe..
Sampai jew kt atas tu, ktorg bkak khemah… nie first time la aq g kem yg tido dlam khemah..

Sbb sblom nie kem2 yg penah aq g, x tido pown dlam khemah…
Excited nie..hehehe…aq amik khemah kecik jew…ddok 2 org…hahahha
Mmg bnyak ruang kosong la kan…aq ddo ngan kak cik.. nnti aq tnjuk gmbar k..
Lepas pada tu, Cik Pyan bwak ktorg g Telaga Tujuh… aq pown x tawu knpa di panggil ngan nma tu.. x tnye pown…yg aq tawu…ada 7 telaga dlam tu..dan yg paling ats tu yg no. 7.. lubang kt situ boleh msok taw..so rmai la yg try msok dlam tu…aq x msok pown… sbbbb… ade la…mne boleh bgtaw!!  So mlepas la aq…kira kem nie aq x have fun sgt la…x mersai segalanya sbb bnda tu.. its oke…

Then malam tu aq bt unggun api…susah jgak nak bt unggu api… bape kali terpadam..hehe
Malam tu aq tido rsa panas..bile da subuh..uhhhhh sejuk gile….!! Menggigil2 bdan aq…
Yela kan..ddok kat atas puncak air terjun…dalam hutan plak tu..msti la sjok..

Esok tu aq nak g tgok matahari naik.. dorg ckap cntik.. aq pown tggu la kt tmpat puncak air trjun mengalir ke bwah tu…kira boleh tgk prmandangan la kt stu… tggu punya tggu..x muncul2 pown mtahari nie…dah la aq x bsoh muka lagi..gsok ggi pown blom..mse tu plak rmai yg ade… bdak2 MRSM Besut..
Malu la jgak..hehehe aq tggu smpai pkol 8,xde pown..aq pown x tgk la… mybe sbb cuaca cm nk ujan…k fine..

Then aktiviti pagi tu actually kna daki ke atas puncak gnung… sbb yg ktrong bermalam tu Cuma puncak air terjun…lain erk…tapi aq x join..sbb nak ke sna makan mse 4 jam..2x ganda mse yg naik ke tmpat ktorg berkhemah tu.. mmg x la kan…smpai kt situ je pown aq da smput.. lagi pown ade sbb utama knpa aq x nak g… ^^,

So tggllah beberapa org kt tmpat khemah kami tu.. trmasok Cik Pyan & Panje..hehe
Kitorg yg x g nie ditugaskan untuk kemas2 khemah…abes bt semua tu, bru aq g mandi air trjun.. syes.. sjuk giler…lame gak aq mandi..dlam 2 jam…hahaha…samapi kecut kaki tngan..sampai biru mulut aq..
Aq naik pown sbb org2 laki plak nak mandi..xkan nak join plak kan…
Lepas settle smua bnda tu, baru aq amik gmbar..hahaha…t aq tnjuk..

Lama la jgak tggu yg lain trun dari puncak… dlam pkol 3.30 bru dorg smpai..tu pown x smua..
Kira dlam pkol 4 lebih cm tu bru kami semua turun dari gnong tu..
Seyes…aq lebih ske naik daripada trun..bile trun,rse x slamat gila…
Mmg la cepat sampai..ktorang amik mse 50 mnit jew untuk trun….tapi mau tau la…
Kaki aq menggeletar abes! Kira x boleh nak benti..kna tros jalan jew.. klaw x nnti aq jtoh..
Hahaha..mmg mncabar la…tpi aq ske… da smpai kt bwah tu, tros aq naik bas..ddok..bru lega..
Tpi mse nak trun tu,ade yg jtoh..jdi lmbat la kami brtolak pulang…
Dlam pkol 8 bru smpai UiTM..prot da menjerit kelaparan…

Hhaaa…. Makanan! Aq x cita pown aq makan ape kt sne..meh nak habaq… ktorg ditugaskn untuk bwak msakan sndiri…ekot la nka bwak ape pown..aq bwak mgge cup 2, ngan roti 2.. air jew bnyak skit…tu pown x ckop…ade yg bwak beras ngan sardin..so mask la kt atas tu.. ade bwak dpur gas..yg untuk kem pnya..tpi aq lebih ske klaw guna lilin askar..sbb masak cepat giler…dah la tu kecik ngan senang jew.. x la besar sgt cm dapur gas tu…so mkan x ssah la…mmg  ade mkanan….

Sesampai jew di Dewan Pro…bru rse lenguh2 satu bdan..nak jalan pown rse sakit… dlam2 hari jgak la baru lega sakit nie…tapi ape2 pown..mmg aq sronok la ngan kem nie.. dan paling penting.. Dapat sijil.. 
Tu yg best…ehehhe…oke la erk..rse cm da pnjang entry kali nie..aq tunjuk gmbar2 spnjang aq kt sne k…
Selamat melihat… :)

: Nie pandangan dari jaoh puncak air trjun tu.. :


: kt snie la puncak air mengalir yg gmbar kt atas tu.. :


: kakcik dihadapan khemah kami.. :) :


: Me with kipas kesayangan :


: Nie gmbar aq sblom naek.. tmpat nie kat kaki gnong :


: Kem nie namanya Baha's Camp :


: Nie la tapak perkhemahan kami.. nie da abes kemas.. :


: Teka nie ape?? hehe.. nie la kedai.. jgn pkir atas gnung xde kedai ek... tapi hrga dy mmg mhal la... air tin satu dy jual RM3.50..woww.. ade jual keychain..x beli pown.. :


: aq yg tah pape.. :


: Nie geng2 yg daki sampai puncak gnung.. salut la ngan korg! :


: Sptotnya letak gmbar nie mse mula2 kan.xpe2.. nie kt bwah..bile da trun.. :


: Da mula brgambar! :


: Toink toink.. :

 





: oke...for last picture..aq tgglkan kt korang card dari Gunung Stong.. actually tmpat nie resort..so klaw korg ade plan nak ke sni, contact2 la dorg k..x jauh pown..dalam Malaysia gak.. :
Sampai snie jela entry aq...jmpe nnti k.. daaaaaaaaa :)

Penantian Itu Satu Penyiksaan!!

Assalamualaikum...

Penat menunggu.. Perlu kew aq tunggu sesuatu yg x pasti... ckap nak..tpi x bt cra cm nak pown.. x nak la tu!  cm x diperlukan ja aq nie.. penting ke aq untuk dy??? klaw penting npe lyan mau x mau ja...?? perlu ke aq yg brtindak dlu?? Hello...be gentleman skit! asik2 aq...huhh!! da la lagu backgroud nie sdey... entry plak sedey.. haish... dahh dahh... biar jela nak kew x nak..bg mse smpai bulan puasa nie..klaw mse hari rye pertama tu xde perubahan jgak.. lupakan jela dy... maybe dy bkan untuk aq... :(

Class Cancel.... :)

Assalamualaikum..

Yeeaaahhhh2..... class cancel yeee..huhu.. sape yg x suke class cncel??? cer citer?? ade kew.... klaw kes yg dah penat2 bersiap..then panjat tangga yg tggi nak mampuh tu g klas pagi.. mybe rsa x best ngan x ske..dlam hati tu dok mnyumpah.. "knpa la miss x gtaw awl2.. klaw x boleh bngun lmbat tdi." kan kan kan....??
Tapi kes cm aq nie..da tawu class cancel awal2...so..tu yg best... lagi best daripada best...huhu..
boleh spent time tgk movie..on9...Update blog kan... huhh... (cam nie nak dean list)!
Bagi aq..mse yg terluang satu hari nie..haruslah di isi dengan sebaik2nya...
sebab esok aq da nak g Gunung Stong...ade entry sblom nie aq mentioned yg sal cycling tu..
esok la nak g nyer..x sbar da nie...wuhuuu.. :)))
Oke...berbalik pada class cancel tu... actually kan..x best jgak taw cancel2 class nie.. sbb ape taw..
kna bt replacement class... haiiiyoooo... tambah2 bile miss nak bt class ganti tu waktu malam... adoi.. bnyak mengganggu... sbb aktiviti kolej bnyak dorg bt waktu malam... kan dah clash...tambah lak klaw program tu dpat kupon....aq rela x g klas dari trlepas kupon...huhu..susah la gitu..x tawu nak g mne satu..cm nak belah badan nie jadi dua... so..bile class cancel mmg sronok...bile nak ganti balek yg x best..
Conclusion nyer... jangan Cancel Class.. huhu..
balik2 same jugak... org kata ape..
'Pi mai pi mai tang tu'
hahahha...  :)
k la..dah x tawu nak mrepek ape lagi.. doakan aq slmat pergi dan slamat balik esok yer.... :)

The end of Semester Break.. :(

Assalamualaikum..

Cepatnya masa berlalu...tuptup dah sminggu kt umah...cam x puas jew... (mmg x puas pown!)
cuti seminggu aq x buat aq pown..hahaha... sia2 jew bawak balek buku MKT yg tebal nak mampos tu.. knon nak bt nota la.. ehh tpi mmg aq bt la..cma bt x abes..hehehe... at least!!
 Saje jew nak post kt snie..sbb bile dah balek sne nnti bile lagi boleh on9 lme2 kan...
Cm takot jew...mne x nyer...bile bulan puasa..masa akan cepat sgt berlalu..
pas raya jew tros study week..then final... glurp..!
so mknanya..x ley main2..pas aktiviti Cylcing kt Gunung Stong tu..aq kna tumpukan pelajran!
Cycling???aq x post lagi kan sal cycling...hehehe
Nnti pas blek Machang, ari jumaat tu aq ekot kelab MRAC untuk naik Gunung...
woww..bunyi cam best kan..tapi aq takot x ternaik la..
mna tak nyer...tgk bdan aq la..memerlukan stamina yg kuat...aq plak.. hampeh!
huh..xpe2..aq cuba yg terbaik..
dan yg TERBAIKnya... esok pas aq balek dari cycling tu da puasa... hahaha
Tapi xpe..aq dah get ready untuk berjimat mase puasa nnti..tawu ape??? 
aq da beli periuk nasi kecik..hahaha..mmg la haram untuk bwak..tpi bg aq susah la bila nak sahur nnti..
aq lak jenis org yg bangun sahur..emmm..xpe..aq bawak just untuk bulan puasa jew..t mse balik cuti raya,aq bwak balik umah k.. Pomiz!! :)
K la..aq nak tido dah...lain mse aq post lagi k...
emm...By the way.. best x lagu background aq yg baru nie??? hehehe
Favourite nie.. khas dari Boy Over Flower.. :)
aq nangis kowt mse lagu nie..mse part Jan Di g cari rantai kt tempat salji tu...
pastu Gu Jun Pyo plak g cari dy...aduhhh...part tu paling sedey bt aq...
k la...da melaut aq nie...jumpa lagi...
Sebelom terlupa... Enjoy yer tengok Slide kt atas tu yg baru aq bt...
slide yg kat bwah tepi tu saje aq xnak buang...hehe.. 
k la..bubyeeee.. :)

❤ Home Sweet Home ❤

Assalamualaikum...

Lama rsanye x post pape kt blog nie..dah bersawang dah...shuhhh2...
Post kali nie tentang.. Home sweet Home...wuuu..!!
saya sgt2 rindu sama mama..sama abah..sama tok ngan wan.. itu abg..tarak rindu pown..
saya jugak x sbaq2 nak makan durian..kt snie sgt la susah nak jmpa..bile da jmpe tu.. terliur jew tgk.. nak beli x tawu cm mne..hehehe
tggu la esok nie...emmm..xde pape sgt nak tulis..nie pown kbetulan on9 FB..tros on blog jap...
oke la...ade mse kite jmpe lagi oke...daaaaaaaaaaa :)



: Penang Bridge :


: FERI: